Omlouváme se, ale z důvodu stěhování skladů do nového a restrukturalizaci firmy Gadgets House s.r.o. obchod je dočasně nefunkční a objednávky se nevyřizují. Situaci se snažíme vyřešit, děkujeme za pochopení.

Dentální hygiena (nejen pro děti)

Dentální hygiena se postupně stává běžnou záležitostí, stejně jako pravidelná kontrola u zubního lékaře. Někteří zubaři vyžadují, aby zuby byly před preventivní kontrolou profesionálně vyčištěné, jiní naopak chtějí vidět, jak se pacient o zuby stará, a na dentální hygienu chodí až po kontrole.

dentalni-hygiena-pro-deti

Dentální hygiena pro děti (Zdroj fotky: Freepik.com)

K čemu slouží dentální hygiena

Dentální hygiena je velmi potřebná a také příjemná. V průběhu ošetření se dozvíte, jak správně o zuby pečovat – jaký kartáček je vhodný, kterou velikost mezizubních kartáčků používat, dentální hygienistka vám vše představí, vysvětlí a zodpoví veškeré dotazy.

Během návštěvy hygienistka odstraní ze zubů plak, kámen, pigmentace, a to vše velmi šetrně pomocí moderních přístrojů – ultrazvuku a Air Flow, často i pomocí ručních nástrojů (kyret).

pece-o-zuby

Ošetření není bolestivé, místy může být napoprvé trochu nepříjemné, ale odměnou je skvělý pocit, svěží dech, zářivé a čisté zuby. Někteří lidé vnímají dentální hygienu jako velmi příjemnou, chodí si na tuto „proceduru“ odpočinout.

Při dodržování rad dentální hygienistky se můžete těšit na zdravé dásně bez zánětu a zuby bez kazů. Na dentální hygienu by se mělo chodit dvakrát ročně, někdo chodí i častěji (nejen kvůli lékařské indikaci, ale i jak jsem výše uvedla, někdo si chodí na hygienu odpočinout, popřípadě kvůli pigmentacím od kávy, čaje či cigaret – pomocí pískování jsou tyto skvrnky raz dva pryč).

hracky-pro-deti

Dentální hygiena je vhodná pro všechny (cca od 4 let), ale i u menších dětí dentální hygienistka poskytne rodičům poradenství ohledně prvních zoubků a čištění. Na dentální hygienu mohou chodit úplně všichni – lidé s rovnátky, implantáty, korunkami, můstky, vyndavacími náhradami a podobně. Dentální hygieně byste se měli vyhnout pouze tehdy, kdy máte akutní infekční onemocnění, například opar, chřipku, necítíte se dobře…

Na dentální hygienu není nikdy pozdě. Uvidíte, jak se vaše zuby a dásně při správné domácí péči už po první návštěvě promění.

Zdravým zubům zdar: Bc. Denisa Radonská, DiS. (zoubkovavila.eu) | Editace: Andrea Bělohradská

Pečujte o ústní hygienu:

Pokračujte v čtení blogu: