Kuchyňské škrabky
9 položek celkem
Škrabky na brambory a další zeleninu
Kuchyňská škrabka je jeden z opravdových vynálezů dnešní doby. Co bychom dělali, kdybychom kuchyňské škrabky v domácnosti neměli? To bychom si asi nemohli nic oloupat (jako například mrkev a brambory). Nebo ano, sice mohli, ale s nožem a to by bylo mnohonásobně více složitější, než kdybychom používali škrabku. Proto je škrabka tak oblíbená a nesmí podle mého názoru chybět v žádné domácnosti. Je možné, že ji někteří lidé v domácnosti ani nemají, ale takové lidi bych asi spočítala na prstu jedné ruky, protože škrabka je podle mě v dnešní době opravdu každý den využívaná. Ať už si chcete oloupat brambory, mrkev, celer a tak dále, vždy při tom sáhnete po škrabce. A je to velmi zajímavé, protože škrabka stojí pár korun a v dnešní době ji seženete snad v každém obchodě a neumíme si bez ní představit svůj každodenní život. Používáme ji při vaření a nebo i při obyčejném loupání jídla (nemusíte nutně používat škrabku pouze při vaření).
Škrabky bych shrnula asi do dvou kategorií: ty lepší a ty horší. Jeden typ kuchyňských škrabek je přesně ten, co já využívám: mají držák a jsou to ty klasické, se kterými se loupe snadno. A pak jsou tady ty horší, se kterými mi nikdy škrabat brambory či jinou zeleninu nikdy nešlo a asi ani nikdy nepůjde, proto jsem zastáncem spíše těch modernějších škrabek, tedy pokud se to takhle dá vůbec nazvat. Samozřejmě každému vyhovuje něco jiného a každý má jinou osobnost, ale mně vyhovují tyto škrabky a jsem s nimi opravdu maximálně spokojená, jak při chystání věcí pro vaření, tak pro obyčejné loupání, které nemusí být nutně spojeno s vařením - například někdy se mi stává (a teď opravdu nelžu), že dostanu chuť na samotnou syrovou mrkev a jdu si ji oloupat. Prostě mrkev je podle mě dobrá a vím, že to možná zní divně. Ale díky Bohu za moje škrabky!
Pro Dudlu napsala: Simona Holá