Jak připravit kančí játra?

Játra mají své milovníky i zaryté odpůrce. Pokud patříte do té první skupiny, jistě oceníte následující recept na kančí játra. Ta se dají připravit na mnoho způsobů, třeba na červeném víně a bylinkách.

jak-pripravit-kanci-jatra

(Zdroj fotky: Freepik.com)

Kančí játra na červeném víně a bylinkách

Pro 4 osoby budete potřebovat:

  1. 450g kančích jater
  2. 2 cibule, nakrájené na půlkolečka
  3. 2 lžíce másla na opékání
  4. sůl a čerstvě mletý pepř
  5. dvě lžičky sušeného tymiánu
  6. 8 kuliček jalovce
  7. 3 lžičky drceného kmínu
  8. 1 lžička mletého nového koření
  9. 2 bobkové listy
  10. 1 lžíce hladké mouky
  11. 150ml suchého červeného vína
  12. 100g másla, nakrájeného na kostičky
  13. 4 jarní cibulky, nakrájené na kolečka


Postup:

Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Kančí játra omyjte, osušte a nakrájejte na kostky.

V hlubší pánvi rozehřejte dvě lžíce másla, vsypte cibuli a za občasného promíchání restujte dozlatova. Přidejte nakrájená játra, vsypte bylinky a koření a na středním plameni opékejte zhruba pět minut. Poté játra osolte, opepřete, zlehka zaprašte lžící hladké mouky, důkladně promíchejte, dvě minuty restujte a nakonec podlijte červeným vínem. Promíchejte a nechte několik minut dusit, dokud se většina vína neodpaří.

Když je víno až na pár lžic odpařené, odstavte pánev z plotny, vyberte kuličky jalovce a bobkové listy a vmíchejte k játrům máslo nakrájené na kostičky a pokrájenou jarní cibulku. Vznikne voňavá, hebká omáčka, která játra skvěle doplní.

Servírujte na nahřátých talířích s čerstvým pečivem nebo šťouchanými brambory. Dobrou chuť!

Pro Dudlu napsala: Andrea Bělohradská

Vyberte si na Dudlu vychytávky do kuchyně:

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení