Omlouváme se, ale z důvodu stěhování skladů do nového a restrukturalizaci firmy Gadgets House s.r.o. obchod je dočasně nefunkční a objednávky se nevyřizují. Situaci se snažíme vyřešit, děkujeme za pochopení.

Jak rychle rozmrazit maso?

Znáte ten pocit, když zjistíte, že jste zapomněli vyndat maso z mrazáku a doba oběda je na spadnutí? My naštěstí známe několik metod, jak maso šetrně rozmrazit.

rozmrazit-maso

Jak rychle rozmrazit kuřecí maso?

Jak rozmrazit rychle maso

Rozmrazování masa podle klasického postupu - lednice nebo vzduch - trvá poměrně dlouhou dobu. Navíc tato metoda může snadno způsobit zdravotní problémy, protože se na povrchu masa přemnoží nechtěné mikroorganismy. Proto je důležité maso rozmražené touto cestou vždy pečlivě tepelně upravit. Navíc, maso bývá tuhé, protože relativně dlouho leželo v rozmražené vodě.

Rozmrazování v mikrovlnné troubě

Když ale potřebujete maso rozmrazit rychle, zkuste mikrovlnnou troubu. Je možné, že dokonce máte zabudován speciální program na rozmrazování. Tento způsob je rychlý, ale pro maso nepřirozený, a to pak často ztvrdne. Dalším problémem je, že se některé části masa mohou začít vařit, změní se struktura masa, což přináší komplikace během jeho dalších úprav. Hodí se tedy převážně pro mletá masa nebo maso, které chcete dlouho dusit. Maso připravené na minutku bude vysušené. Pokud zvolíte tuto metodu, zabalte maso předem do nepropustného obalu, aby neoschlo.

kuchynske-vychytavky

Rozmrazování v troubě

Další možností jsou trouby se speciálním rozmrazovacím programem. V obyčejné troubě stačí nastavit teplotu na 40-50 ˚C a rozmrazovat teplým vzduchem. Také však bude potřeba maso předem zabalit do nepropustného obalu. Rozmrazení trvá asi tak půl až jednu hodinu. Maso poté ihned zpracujte a už nechlaďte v lednici.

Rozmrazování ve vodě

Nejšetrnějším a nejbezpečnějším způsobem, jak maso rozmrazit je, ponořit ho v nepropustném obalu do studené vody a během tří hodin máte hotovo.


Pro Dudlu napsala: Hana Došlová | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: