Omlouváme se, ale z důvodu stěhování skladů do nového a restrukturalizaci firmy Gadgets House s.r.o. obchod je dočasně nefunkční a objednávky se nevyřizují. Situaci se snažíme vyřešit, děkujeme za pochopení.

Jak udělat sos k masu?

Máte rádi nejrůznější druhy masových jídel? Ať už podáváte maso s jakoukoliv přílohou, je nutné, aby nebylo vysušené. Co by to ovšem bylo za maso, kdyby k němu chyběla lahodná šťáva neboli sos? Ta jednoznačně dodá celému pokrmu na výtečné chuti. Jak si takový sos k masu připravit, abyste si mohli co nejvíce pochutnat? 

jak-udelat-sos-k-masu

Jak udělat sos k pečenému masu? (Zdroj fotky: Freepik.com)

Jak udělat ten nejlepší sos k masu?

Nejjednodušší a nejpraktičtější při výrobě sosu je využít šťávu z vypečeného masa. Docílíte tak přirozené a jemné chuti. Navíc ji můžete připravit i v jedné pánvi nebo hrnci, ve kterém jste připravovali maso. Šťávu z vypečeného masa jednoduše zahustěte, pro zjemnění pak můžete přidat i lžíci másla. Pro ozvláštnění a zvýraznění chuti použijte ještě 100 ml bílého vína nebo libovolné koření.

K mnoha pokrmům pak můžete použít onu nenáviděnou UHO neboli univerzální hnědou omáčku ze školních jídelen. I ta ale může chutnat báječně, pokud zvolíte vhodné a čerstvé suroviny. Jejím základem je hovězí vývar.

Postup:

  1. ½ litru hovězího vývaru smíchejte s 1 lžící rajského protlaku, 3 lžícemi másla a 2 lžícemi hladké mouky.

  2. Vytvořte si jíšku a tu přimíchejte do vychladlého vývaru.

  3. Následně ochuťte solí a pepřem. Můžete i zjemnit máslem.

kuchynske-vychytavky

Smetanová omáčka k masu

Smetanové omáčky jsou jako stvořené pro kombinaci s masem všeho druhu a výborně se hodí k těstovinám. s těstovinám. Tuto omáčku si připravíte úplně jednoduše. Nejprve začnete zahřívat smetanu a do hrnce k ní následně přidáte nastrouhaný sýr, sůl, pepř, bylinky a koření dle chuti, nebo třeba žampiony. Za stálého míchání vám omáčka postupně zhoustne, takže ji ani nebude nutné zahušťovat. 

Pro Dudlu napsala: Petra Velíková | Edit: Andrea Bělohradská

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: