Každý z nás má doma nějaké jídlo. Někdo vaří jídla lehčí, někdo zase vaří jídla složitější. Ale asi každý z nás se dostal do situace, kdy potřeboval udělat levné jídlo, protože mu zrovna došly peníze nebo zrovna v tu danou chvíli nemohl udělat zásoby.
Jak ušetřit na jídle? (Zdroj fotky: Freepik.com)
Proto někteří lidé vymysleli snadná jídla, která z pohodlí domova s přehledem zvládnete a nemusíte při tom ani mít moc peněz u sebe, protože toto jídlo vás bude stát vyloženě jen pár korun, což je přece úplně báječné. Taková jídla za pár desítek korun zpravidla bývají velmi jednoduchá a taky vám zaberou málo času, takže se s nimi nemusíte strašně dlouhou dobu vyvařovat, což je taky velkým plusem hlavně pro vás, když čekáte nějakou návštěvu a potřebujete připravit rychlé jídlo nebo pohoštění.
Proto vám zde dám jednoduchý tip na jídlo, které zvládne s přehledem úplně každý a nezabere to ani moc času. Fazolový guláš Budeme na něj potřebovat: Fazole, papriku, tři rajčata, rajčatovou pastu, bobkový list, sůl, majoránku, koření červená paprika, koření na guláš Nejprve si namočíme fazole na dvě hodiny do vody. Nachystáme si papriku a rajčata.
Omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky. Nejprve dáme smažit papriku, až bude usmažená, tak rajčata. Necháme chvíli dusit (adekvátním časem je tak 5-10 minut). Poté přidáme fazole a opět necháme nejméně pět až deset minut provařit. Až budou fazole měkké a uvařené, přidáme koření - červenou papriku (aby guláš měl hezkou načervenalou barvu, jakou má mít), koření na guláš, sůl a rajčatovou pastu (lépe guláš dochutí). Pravidelně mícháme a asi deset minut necháme vařit.
Až vše bude povařené, přidáme bobkový list a majoránku a počkáme ještě zhruba pět minut, než bude všechno hotovo. Poté už máme guláš uvařený. Můžeme jíst třeba s chlebem. Určitě tento recept zkuste taky, je to chutné jídlo.
Pro Dudlu napsala: Simona Holá
Vyberte si na Dudlu vychytávky do kuchyně:
- Podpořte článek nákupem: Hrnků, nádobí a kuchyňských vychytávek
- Pokračujte v čtení: Jak vybrat indukční varnou desku? a Blogu o vaření?