UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak zavařit maso?

Všichni to určitě znáte, celý den plno shonu a plotna je studená, protože na vaření už nezbývá čas. Hlad vás sužuje, ale je špička a na objednané jídlo byste čekali klidně přes hodinu. Nebo, je léto, sbalíte stan a vyrazíte na čundr či kempovat do přírody.  Spoléhat na restauraci či obchod nemůžete, protože se hodláte pohybovat mimo civilizaci. Pro tyto situace je skvělou alternativou zavařené maso, z něhož se dají připravit rychlá a chutná jídla za pár korun.

jak-zavarit-maso

Jak zavařit vepřové maso do sklenice? (Zdroj fotky: Freepik.com)

 

Zavařování masa

Domácí masová konzerva už vytrhla trn z paty nejedné rodině. V tomto článku vám přináším jednoduchý návod na to,, jak připravit svou vlastní zásobu zavařeného masa, které budete mít po ruce vždy, když to budete potřebovat - ať už na kempování nebo jednoduše tehdy, kdy nebude času nazbyt.

V první řadě se vůbec nelekejte slova konzerva, nemusíte se obávat práce s plechovkou, maso lze snadno zavařit i do sklenic. Nezapomeňte před jejich použitím sklenice řádně vymýt horkou vodou. Pokud nebudete používat nová víčka, vyvařte je.

kuchynske-vychytavky

Jak správně zavařit pečené maso

Do zavařování se lze pustit jak s masem syrovým, tak s masem již upečeným. Mnohem jistější je pustit se do zavařování masa pečeného.  Odpadnou vám tak obavy, že maso nebude dokonale připravené.

Postup:

  1. Maso omyjte, nakrájejte a vložte do pekáčku. Osolte jej, okmínujte a podlijte dostatečným množstvím vody. Pokud je maso libové, můžete přidat ještě lžíci sádla.

  2. Maso dejte upéct do poloměkka, protože musíte vzít v potaz ještě působení tepla a následné změknutí během zavařování. Když maso přetáhnete už v troubě, bude se po zavaření rozpadat.

  3. Upečené maso rozdělte do sklenic a zalijte výpekem. Zavíčkujte a zavařujte ve velkém hrnci při mírném pobublávání alespoň hodinu.



Pro Dudlu sepsala Marie Hlaváčková | Edit: Andrea Bělohradská

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: