Jak vařit rýži v rýžovaru?

Oblíbili jste si rýži? Rýže je oblíbenou a zdravou přílohou, takže se ji rozhodně vyplatí zařadit pravidelně do jídelníčku. Její velkou výhodou je to, že neobsahuje lepek ani cholesterol. Navíc je bohatá na dlouhou řadu vitamínů, minerálů a další zdraví prospěšných látek. Je snadno stravitelná a přináší spoustu zdravotních benefitů. Mimo jiné pomáhá při zažívacích obtížích, pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi nebo také přispívá ke zdraví vlasů, nehtů i pokožky.

ryzovar
Rýžovar je skvělou vychytávkou v případě, že často doma připravujete rýži na různé způsoby. Rýži vám nepřipálí, a navíc ji po uvaření zachová teplou. Jedná se o typ hrnce, který funguje na principu vaření v páře. Takto uvařená rýže si navíc zachovává důležité vitamíny a minerální látky. Důležitou funkcí rýžovaru, kterou určitě uvítáte, je to, že rozpozná, kdy je rýže hotová tak aby nedošlo k jejímu převaření.

kuchynske-vychytavky

O to, aby byla rýže po uvaření krásně vláčná, jemná a nadýchaná, se postará kvalitní rýžovar, který je vybaven dvojitou stěnou. Navíc to budete mít téměř bez práce. Rýžovar je tak skvělým pomocníkem, který v kuchyni ocení nejedna hospodyňka. Postará se o všechno za vás. Uvařte si dokonalou a chutnou rýži třeba k plátku masa, omáčce nebo jako základ pro čínu.

A jak se do pustit do přípravy rýže v rýžovaru? Vámi vybranou rýži nejprve nasypte do vyjímatelné nádoby a pod tekoucí vodou důkladně propláchněte, a to do té doby, dokud nebude voda úplně čirá. Poté rýži v hrnci zalejte vodou, a to ideálně v poměru dvě odměrky rýže na tři odměrky vody. Poté už jen stačí rýžovar zapnout a ten se postará o uvaření rýže do správné konzistence. Ve chvíli, kdyby bude rýže hotová, se rýžovar sám zapne a uchová rýži v teple. Ta bude chutná a sypká dokonce i po dobu několika hodin po uvaření.

Pro Dudlu napsala: Petra Velíková