UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak zabít husu?

Chováte husy a plánujete svatomartinské hody? Pak je třeba husu nejprve zabít. Jak na to? Poradíme!

jak-zabit-husu

Jak a kdy zabít husu:

Jak správně zabít husu

Zabití husy vyžaduje rychlost a jistou dávku obratnosti.

Postup je následující:

Ze všeho nejdříve je třeba chytit husu do hadru, následně ji položit na zem na připravený hadr, jednou nohou přišlápnout křídla a druhou nohy. Do jedné ruky uchopte zobák a druhou rukou zařízněte do husy nůž přesně v místě za hlavou, kde končí lebka. Základem úspěchu je postupovat rychle a obratně.

Kdy zabít husu

Husa se obvykle zabíjí několikrát za rok, a to při různých příležitostech:

  • na konci léta
  • na podzim před svátkem svatého Martina
  • před vánočními svátky


Jak oškubat husu

  1. První věc, kterou potřebujete, jsou dobré nůžky na drůbež (já dávám přednost těm se zoubkovaným ostřím). Ty se používají na stříhání kůže a peří drůbeže. Jsou také užitečné pro přestřižení vrstvy tuku pod kůží (aby se dala snadno odstranit). Pokud nůžky na drůbež nemáte, použijte místo nich ostré kuchyňské nůžky.

  2. Druhou věcí, kterou budete potřebovat, jsou kvalitní gumové rukavice. Budete pracovat s horkou vodou, takže si nechcete popálit ruce!

  3. A v neposlední řadě - hodně a hodně trpělivosti! Škubání husy je zdlouhavý proces - zejména proto, že na jedné huse je tolik peří, které je třeba jednotlivě odstranit.


Ponoření do horké vody

Tradiční způsob škubání husy spočívá v jejím ponoření do velké vany s horkou vodou. Horká voda změkčuje kůži a peří, což usnadňuje jejich odstranění. Část masa a kůže se také uvaří, což usnadní stažení neporušeného kusu. Problémem této metody je, že zabere hodně času a vyžaduje hodně místa v kuchyni.

 Oškubat husu je jednoznačně nejobtížnější část celého procesu. Před samotným škubáním peří je třeba husu nejprve spařit v horké vodě. Nejlépe to půjde pomocí spařovacího kotle a škubačky, která se o vše postará místo vás.

 

Pro Dudlu napsala: Marcela Kalousová | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: