Omlouváme se, ale z důvodu stěhování skladů do nového a restrukturalizaci firmy Gadgets House s.r.o. obchod je dočasně nefunkční a objednávky se nevyřizují. Situaci se snažíme vyřešit, děkujeme za pochopení.

Jak nabrousit struhadlo?

Už jste zkoušeli nastrouhat zeleninu nebo sýry na tupém struhadle? Zabere vám to hodně času, potraviny se budou drolit a ještě k tomu se snadno poraníte. Díky těmto trikům vrátíte struhadlo do skvělé kondice.

jak-nabrousit-struhadlo

Jak nabrousit struhadlo na zeleninu? (Zdroj fotky: Freepik.com)

Jak se starat o struhadlo, aby vydrželo

  • Struhadla z plechu už při koupi vybírejte ze silného, odolného materiálu. Ta levná nekvalitní struhadla se brzy opotřebí, otupí a dokonce zrezaví.

  • Aby vám struhadlo dlouho sloužilo, musíte ho ihned po použití opláchnout a osušit.

  • Vyhnete se drhnutí drátěnkou, které struhadlo nemá rádo.

  • Nemyjte ho v myčce ani horké vodě. Vysoké teploty rychle ničí ostří. Stejně tak trpí škrabky nebo nože.

  • Pokud potřebujete odstranit zaschlé nečistoty, namočte struhadlo do teplé vody s přídavkem jedlé sody a po pá minutách opláchněte pod teplou vodou a osušte.


Jak struhadlo znovu nabrousit?

  1. Vezměte si hřebík, který se vejde do otvorů na struhadle a protahujte jeho špičku každým otvorem. Kov struhadla se vyrovná.

  2. Podobně můžete dírku po dírce naostřit i kulatým pilníkem.

  3. Další možností je nabrousit všechna ostří pomocí smirkového papíru nebo kuličkou alobalu. Papírem nebo alobalem několikrát přejíždějte ve směru strouhání po struhadle.


Pro Dudlu napsala: Hana Došlová | Edit: Andrea Bělohradská

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: