Není nad to mít doma k dispozici křupavé čerstvé pečivo kdykoliv jen máte chuť. Ne vždy se vám ovšem chce pro něj do obchodu. Takové křupavé rohlíky nebo voňavý chléb si můžete pohodlně upéct i přímo u vás doma a nejen to. S domácí pekárnou toho zvládnete ještě mnohem více. A jak takovou domácí pekárnu vybrat, aby splnila všechna vaše očekávání a stala se užitečným pomocníkem pro celou rodinu?
Jak vybrat domácí pekárnu? (Zdroj fotky: Freepik.com)
Domácí pekárnu vybírejte podle velikosti. Důležité je tedy to, pro kolik strávníků budete péct a jak často budete pekárnu využívat. Velikost poznáte podle pečící nádoby, která se udává v gramech. Nejčastěji je to pak v rozmezí 400 – 1.800 gramů. Pokud máte v plánu pekárnu využívat pravidelně, poohlédněte se po některém z kvalitnějších modelů. Ty mají odolné nerezové tělo a nerezovou formu.
Nechcete v pekárně jenom péct, ale rádi byste využili i některé z dalších funkcí? Můžete se setkat s funkcemi jako je příprava domácího jogurtu a dalších mléčných výrobků, výroba marmelád, a dokonce i pečení masa. Dalšími funkcemi, které oceníte je kupříkladu funkce odloženého startu, pečení přes noc, vnitřní osvětlení nebo dávkovač surovin.
Dalším faktorem při výběru domácí pekárny, podle kterého se můžete rozhodovat je její ovládání. To může být pomocí klasických tlačítek nebo pomocí dotykového displeje. Záleží tedy především na tom, která z variant vám osobně více vyhovuje.
Popřemýšlejte i o tom, zda bude domácí pekárna v provozu i přes noc nebo pokud ji budete používat v malém bytě. Důležitým parametrem je totiž i její hlučnost. Ta by neměla přesáhnout hodnoty nad 50 dB.
Nezapomeňte i na to, že domácí pekárnu budete mít nejspíš neustále postavenou na kuchyňské lince. Při jejím výběru se proto zaměřte i na její design tak, aby se hodila do konceptu vaší kuchyně a ladila s ostatními domácími spotřebiči.
Pro Dudlu napsala: Petra Velíková
Vyberte si na Dudlu vychytávky do kuchyně:
- Podpořte článek nákupem: Hrnků, nádobí a kuchyňských vychytávek
- Pokračujte v čtení: Jak vybrat indukční varnou desku? a Blogu o vaření?