UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Co je ragú?

Pokrm s názvem ragú má svůj původ ve Francii. Název v překladu znamená něco jako nadchnout či povzbudit chuť. Jedná se o zahuštěné a pikantní jídlo, kterému dominují větší kousky masa. Ragú můžete podávat s těstovinami, rýží nebo bramborami. Dát si ho můžete ale i jen tak či třeba s chlebem. 

ragu
Co je to hovězí ragú?

Jak připravit ragú

Ragú se vyrábí z dušeného masa. To může být hovězí, vepřové, rybí nebo třeba zvěřina. K přípravě je možné využít i vnitřnosti a zeleninu, jako je například lilek či brokolice. Hodí se také různé druhy hub.

Recept na ragú z krůtího masa

Připravte si třeba chutné a lahodné ragú z krůtího masa, které se vám bude rozpadat pod rukama, tedy pod vidličkou. Vaše chuťové buňky budou doslova jásat!

Na přípravu budete potřebovat:

  • krůtí prsa
  • rajčata
  • cibuli
  • mrkev
  • pórek
  • zelenou papriku
  • malé kukuřice nebo kukuřičná zrna
  • provensálské bylinky
  • drůbeží bujón
  • sůl a pepř
  • petrželku


Postup:

  1. Na sádle zpěňte cibuli a poté přidejte nakrájenou mrkev. Pak přidejte na kostky pokrájené krůtí maso a míchejte, dokud se nezatáhne.

  2. Podlijte vodou a přidejte kostku drůbežího bujónu, provensálské koření podle chuti, nakrájená rajčata, sůl a pepř. Takto připravenou směs duste do té doby, dokud maso nezměkne. Pak už jen přidejte nakrájené kukuřice nebo kukuřičná zrna, nakrájený pórek s paprikou, a ještě chvíli poduste.

  3. Poté vmíchejte petrželku a ragú můžete ještě dochutit.

  4. Podávejte s těstovinami, bramborami nebo rýží. Dopřát si k němu můžete i skleničku oblíbeného vína, které se k němu výtečně hodí.


Svojí podobou a také chutí může ragú připomínat boloňskou omáčku, i když je spíše sušší, ale na rozdíl od ní si ragú připravíte v poměrně krátkém čase. V kuchyni tak ve finále nestrávíte tolik času. Ragú se konzumuje s hustou a pikantní omáčkou a nemusíte si ho vychutnat jen s oblíbenou přílohou. Báječně se totiž hodí i jako předkrm.

Pro Dudlu napsala: Petra Velíková | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: