UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak vyrobit a zahustit tvaroh do buchet?

Tvarohové buchty byly oblíbeným moučníkem už za našich babiček. Upéct takové nadýchané a chuťově vyvážené tvarohové buchty je ale umění. Díky praktickým radám a trikům to ale může zvládnout každý, stačí vědět, jak připravit ten nejlepší tvaroh do buchet.

tvaroh-do-buchet

Co dělat když nezhoustne tvaroh do buchty?

Dobrá tvarohová náplň do buchet

Základem úspěchu je kromě správného postupu při zpracování těsta skvěle ochucený a zahuštěný tvaroh. Jak vyrobit a zahustit tvaroh do buchet tak, abyste se za ně rozhodně nemuseli stydět a abyste si na nich pochutnali vy i vaše návštěva?

Tvaroh je tradiční náplní do buchet a koláčů. Aby byla taková náplň pokud možno co nejlepší, záleží na správném postupu výroby.

Postup přípravy

Základním krokem je polotučný nebo tučný tvaroh, který utřete s vanilkovým cukrem. Na 250 g tvarohu připadá přibližně 40 g cukru. Poté se k této směsi přidají 2 žloutky, malé množství najemno nastrouhané citronové kůry a 20 g změklého nebo rozpuštěného másla.

Na závěr už jen stačí přidat špetku soli a celou směs důkladně promíchat. Je nutné ovšem dát pozor na to, aby nedošlo k přešlehání směsi, protože v takovém případě by tvarohová náplň z buchet vytékala.

kuchynske-vychytavky

Skvělým tipem na dokonalou tvarohovou náplň je použití tvarohu nikoliv ve vaničce, ale naopak v kostce zabalené v alobalu. To je polovina úspěchu. Tento tvaroh je totiž výrazně pevnější a předejdete tak díky tomu vytečení náplně z buchet. Pokud vám i přesto připadá, že je tvarohová náplň příliš řídká, pak můžete na její zahuštění použít bramborový či kukuřičný škrob nebo také vanilkový pudink. Náplň se dá zahustit i dětskou krupičkou, popřípadě moukou. Zředění naopak dosáhnete přidáním mléka, rumu, tučného jogurtu anebo zakysanou smetanou.

Do připravené tvarohové směsi můžete přidat i rozinky nebo nakombinovat vanilkový cukr s cukrem moučkovým. Rozinky můžete nechat přes noc namočené v rumu, aby měli zajímavější chuť.

Pro Dudlu napsala: Petra Velíková | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: