Ryby jsou poměrně častým pokrmem, který se vaří na milion způsobů a možností. Nápadů je spousta, tak si pojďme některé probrat více dopodrobna.
Losos s rajčatovou omáčkou
Co budeme potřebovat?
- Cherry rajčátka (asi deset - dvacet
- Losos (nejlépe už rozkouskovaný v balení)
- Pesto (můžeme zvolit jakékoliv, podle toho, jaké kdo má rád)
Jak budeme postupovat?
Lososa si připravíme, omyjeme a osolíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme a přidáme na plech. Lososa pečeme zhruba patnáct až dvacet minut se cherry rajčátky a průběžně jej kontrolujeme. Mohlo by se totiž snadno stát, že by se nám spálil. Po dvaceti minutách pečení přidáme na lososa pesto (jakékoliv podle našich preferencí) a rozetřeme jej. Čekáme dalších pět až deset minut, než se losos dovaří. Podáváme teplé. Dobrou chuť!
Druhý způsob, jak můžeme uvařit lososa - Přidáme jej do špaget!
Co budeme potřebovat:
-Lososa
-Špagety
-Rajčata
-Hrnec s vodou
-Sůl
Jak budeme postupovat?
Jako první si dáme vařit špagety do vody do té doby, než změknou. Vodu, ve které je vaříme, osolíme, jinak by nám nechutnaly a byly by bez chuti. Do každého jídla se musí přidat minimálně špetka soli.. Mezitím si na pánvi osmažíme rajčátka, osolíme, přidáme koření (podle toho, jak má kdo rád). V troubě si upečeme lososa. Až bude hotový, stačí špagety a lososa smíchat s rajčaty a výborné "lososové" špagety jsou na světě. Nakonec můžeme přidat koření na špagety a nechat vařit dalších pět až deset minut. Dobrou chuť!
Poznámka: "Lososové" špagety můžeme připravit jako jídlo pro návštěvu, nebo jako oběd či večeři. Uvidíte, že celé rodině budou lososové špagety chutnat a budou chtít přidat. Špagety jsou jednoduché na přípravu, ale zavděčíte se jimi úplně komukoli a ještě sklidíte úspěch za svoje kuchařské schopnosti. Můžete do vaření zapojit i své děti.
Pro Dudlu napsala: Simona Holá