Omlouváme se, ale z důvodu stěhování skladů do nového a restrukturalizaci firmy Gadgets House s.r.o. obchod je dočasně nefunkční a objednávky se nevyřizují. Situaci se snažíme vyřešit, děkujeme za pochopení.

Jak si poradit s nachlazením dětí?

Všude kolem nás někdo kašle a smrká. Jízda hromadnou dopravou je skoro život ohrožující, stejně tak pobyt dětí v kolektivu. Právě tam se bacily šíří jedna radost. Navíc jsou děti kvůli nezralému imunitnímu systému nemocné častěji než dospěláci. Jak si s nachlazením poradit, když hned nechcete běžet k lékaři? Přizvěte na pomoc přírodu a zastavte bacily dřív, než nemoc nabere na síle.

detske-nachlazeni-dudlu

Jak dlouho trvá nachlazení u dětí? (Zdroj fotky: Freepik.com)

Nachlazení u dětí

Rýma a kašel, to jsou nejběžnější onemocnění tohoto období. Často je doprovází ucpaný nos, bolest hlavy, zvýšená teplota, suchý kašel a škrábání v krku. Nejlepším řešením je při prvních příznacích ulehnout do postele, uvařit si hrnek čaje a pěkně se vypotit. Každý rodič mi ale jistě dá za pravdu, že udržet dítě v posteli a zabavit ho, je výkon hodný supermana. Naštěstí na trhu najdeme přírodní prostředky, které posílí obranyschopnost organismu a zabrání ještě většímu útoku mikrobů.

Náš tip: Nezapomeňte místnost, kde nemocný přebývá, pravidelně větrat.

Co na nachlazení u dětí?

Vyzkoušejte voskový zábal s eukalyptovým olejem! Tajná zbraň našich předků, která báječně funguje i v dnešní době. Voskový zábal se silou eukalyptu uvolní hleny, ztiší bolesti a dopřeje vám i dětem klidný a ničím nerušený spánek. Ten je pro tělo, které bojuje s infekcí, naprosto nepostradatelný.

Víte, že k aplikaci voskového zábalu nepotřebujete žádný zdroj tepla? Stačí ho jen přiložit na tělo.

Zábaly můžete použít i u kojenců starších 2 měsíců. Výhodou je, že jejich tělíčko je maličké, proto vám postačí polovina.

Náš tip: Dětem se aplikace zábalu na hrudníček možná nebude líbit, proto s ní vyčkejte, až dítě začne poklimbávat. Aby pak zábal k pokožce lépe přilnul, namažte oblast hrudníku kapkou olivového oleje.

Jak uvolnit ucpaný nos?

Všichni to známe. Bolest hlavy, zvýšená teplota, ucpaný nos, škrábání v krku a únava dokonale otráví celý den. Všechny tyhle příznaky ale můžete zmírnit pomocí bylinné koupele s vyváženou kombinací eukalyptového oleje, kafru, máty a oleje z borovice. Naplní vaše dýchací cesty a nastartuje léčebný proces.

Co dokáže?

  • Uvolní dýchací cesty
  • Zmírní kašel
  • Rozpustí hleny

Víte, že při koupeli budete všechny složky nejen inhalovat, ale vstřebáte je i pokožkou? Odtud se pak skrz oběhový systém dostanou přesně tam, kde jsou potřeba.

Náš tip: Trápí vás kromě výše zmíněných příznaků také bolest kloubů a svalů? Vyzkoušejte rašelinové zábaly.

hracky-pro-deti

Jak si poradit se suchým kašlem?

Kašel je obranný reflex těla, který čistí dýchací cesty. Dělíme ho na suchý (dráždivý) a vlhký (s produkcí hlenu).

Suchý kašel je jeden z nejběžnějších a nejmíň příjemných příznaků nachlazení. Nejčastěji je způsoben nemocemi virového původu, navíc děti značně vyčerpává. Co na něj zabírá? Hodně pít, podložit hlavu větším polštářem, aby mohly hleny z nosu volně odtékat a voskový zábal s tymiánem!

Jak funguje?

  • Mírní dráždivý kašel
  • Uvolní hleny
  • Potlačí rozvoj počínající nemoci
  • Pomáhá při akutním kašli, astmatu i černém kašli.
  • Je vhodný i pro kojence od 2 měsíců věku.

Náš tip: Neocenitelným pomocníkem při aplikaci BIO voskových zábalů jsou rašelinové nosiče tepla.

Partneři článku: Eureko | Supermamy | Babyweb | Editace: Andrea Bělohradská

Vyberte si hračky pro děti:

Pokračujte v čtení blogu: