UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Co je červené maso?

Červené maso se odjakživa těší velké oblibě. Řadí se mezi něj maso hovězí, vepřové, skopové, telecí a jehněčí.

co-je-cervene-maso

Co je to červené maso? (Zdroj fotky: Freepik.com)

Červené maso a zdraví

Červené maso rozhodně nepatří k těm zdravějším druhům masa, není tedy divu, že by se to s jeho konzumací nemělo přehánět. A to hned z několika důvodů. Podle dlouhé řady provedených studií je jeho konzumace spojována s častějším výskytem nemocí srdce a cév a také rakoviny tlustého střeva a konečníku. Nadměrná konzumace červeného masa může také přispět k rozvoji onemocnění zvaného dna, které je způsobeno zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi.

kuchynske-vychytavky

Zároveň je ale maso jako takové pro člověka důležité a do jídelníčku zkrátka patří. Platí zde ovšem, stejně tak jako u jiných jídel, pravidlo „všeho s mírou“. Jaké jsou tedy výživové hodnoty červeného masa?

Výživové hodnoty červeného masa

Nesporným přínosem červeného masa je například to, že oproti masu drůbežímu má mnohem vyšší obsah železa a také vitamínu B12. Z toho důvodu je proto doporučováno osobám trpícím anémií neboli chudokrevností. 

Nevýhodou u červeného masa je jeho vyšší obsah tuku. Důležité tak je, aby maso bylo co nejvíce libové, pak je nejvhodnější pro přípravu, co se zdravého životního stylu týče. 


Pro Dudlu napsala: Petra Velíková | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: