Mezinárodní den kuchařů
Dne 20 října je mezinárodní den kuchařů. Tento den patří všem kuchařům a to jak amatérským, tak i profesionálním. Poprvé se slavil roku 2005 v jižní Africe na podnět Dr. Billa Gallaghera, Honourary Life Presidenta of WACS, celosvětové organizace, která sdružuje téměř sto členských států, mezi nimi i naši republiku. Tento den se setkají všichni příznivci gastronomie i široké veřejnosti, jejich hlavním posláním je zapojení členů Asociací a jejich partnerů do iniciativy sociální zodpovědnosti ve svých zemích. Hlavním tématem obvykle bývá nastínění problematiky hladovění v chudých oblastech po celém světě.
Pár zajímavostí o jídle a potravinách
- Po konzumaci kyselých potravin, dostanete do 1 až 2 hodin chuť na sladké.
- Před 100 lety většina Američanů strávila v práci 43 % dne proto, aby měli na jídlo.
- Je vypočítáno, že všechny Nutelly, které se ročně sní, by mohly být natřeny na stěnu Velké čínské zdi cca 8krát.
- Na slízání lízátka je prý zapotřebí zhruba 142,18 líznutí.
4489 položek celkem