Robi maso - zní vám ten název exoticky? Ve skutečnosti na něm nic exotického není, jedná se totiž o ...
Jídlo a gastronomická témata, Strana 9
Výpis článků
Krupoto je variace na nám všem dobře známé rizoto, které má svůj původ v italské kuchyni (risotto), ...
Červené maso se odjakživa těší velké oblibě. Řadí se mezi něj maso hovězí, vepřové, skopové, telecí ...
Podmáslí je mléčný produkt vznikající jako druhotný výrobek při stloukání másla. Má podobu téměř čir...
Rádi si dopřáváte nejrůznější delikatesy a patříte mezi opravdové gurmány? Pokud máte rádi maso, tak...
Chtěli byste nahradit rafinovaný bílý cukr nějakou vhodnější alternativou? Pak sáhněte po sladěnce.&...
Setkali jste s již někdy ve svém životě s maltodextrinem? Pokud si myslíte, že ne, pravděpodobně jst...
Žinčica (česky žinčice) je tradiční slovenský nápoj vyrobený z ovčího mléka, který se velmi podobá z...
Syrovinka je zkrácený název pro houbu jménem ryzec syrovinka (latinsky Lactarius volemus). Tato houb...
Jistě jste už někdy v jídelním lístku v restauraci zaznamenali třeba takové konfitované husí stehno ...
Pokud jste dosud nevěděli, co je to cvikla nebo jste to slovo nikdy ani neslyšeli, možná budete přek...
Slyšeli jste už někdy o takzvaném filírování a nemůžete si vzpomenout kde? Napovím vám – mohlo to bý...
