UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Food blog, Strana 5

Jak vyrobit a zahustit tvaroh do buchet?

Tvarohové buchty byly oblíbeným moučníkem už za našich babiček. Upéct takové nadýchané a chuťově vyv...

Jak si doma uvařit pivo?

Milujete pivo, a to nejlépe čerstvě čepované? Nechce se vám zrovna do hospody nebo si ho chcete vych...

Jak udit ryby?

Historie uzení ryb se datuje až do dob starověku, kdy lidé používali uzení především k tomu, aby pot...

Co je pracharanda?

Pracharanda nebo také prachanda je starobylá surovina tradiční české kuchyně. Znaly ji už naše babič...

Jak vyčistit kalný vývar?

Milujete silný masový vývar, který vás postaví na nohy, ale nedaří se vám uvařit ho tak, aby byl krá...

Jak se vyrábí česká čokoláda?

Výroba čokolády je tak setsakramentsky těžké řemeslo. Musíte znát správné poměry, přijít na ten nejv...

Jak udit špek?

Když se řekne zabijačka, každý si představí voňavé uzené klobásy, jitrnice a jelita. Při zabijačce a...

Co je houba porcini?

Název „fungi porcini“ můžete vidět v jídelních lístcích italských restaurací, italských kuchařk...

Jak zpracovat jablka?

Podzim s sebou přináší nejen poslední sluneční paprsky a barevné listí, ale také voňavá jablíčka, kt...

Co je omládek?

Většina nadšenců do vaření a pečení bude omládek pravděpodobně znát. Pro ty, kteří o této ingredienc...

Jak oloupat mandle?

Loupání mandlí není nijak náročnou procedurou, nicméně vyžaduje aspoň trochu zručnosti a hlavně trpě...

Jak zpracovat bílky?

Během vaření či pečení se nezřídka stane, že se z vejce upotřebí pouze žloutky a bílky zůstanou stát...